Hvorfor benytte Influencer Marketing?

Forside / Top / Hvorfor benytte Influencer Marketing?

Hvorfor benytte Influencer Marketing?

Hvorfor benytte Influencer Marketing?

Mange virksomheder benytter Influencer marketing til at skabe autentisk og troværdig omtale.

Virksomheder retter i stigende grad fokus mod Influencer marketing, men hvorfor er det så populært? I dette blogindlæg lister vi de bedste grunde til, hvorfor du bør inddrage Influencer marketing i din marketingstrategi, samt hvad du bør overveje, før du lancerer din første Influencer-kampagne.

Hvad er Influencer Marketing?

Influencer marketing indebærer, at man strategisk inddrager og opbygger relation til indflydelsesrige personer for netop din målgruppe. Influencer marketing er nært beslægtet til PR, men i modsætning til traditionel udsendelse af pressemeddelelser og kamp om journalisters opmærksomhed, handler Influencer Marketing om en nær relation og en klar plan for udarbejdelse og distribution. Relationen kan f.eks. være personer med et særligt stort netværk på sociale medier, blogs etc. som din(e) målgruppe(r) følger og kan i nogle tilfælde gå igennem et tilknyttet bureau. Influencer Marketing er populært både i B2B- og B2C-virksomheder og handler om at iscenesætte personer med indflydelse, for i sidste ende at påvirke et salg hos målgruppen eller nye potentielle købere.

Det er med god grund, at virksomheder retter større fokus mod på denne form for marketing. Forbrugerne vurderer anmeldelser fra andre brugere de stoler på og identificerer sig med, meget højt. Samtidig har vi mennesker en tendens til at efterligne og imitere hinanden – så hvorfor ikke benytte dette strategisk i din marketingindsats til at skabe et større afsæt i takt med en øget rækkevidde?

Influencer Marketing et et hit – især på Instagram

En hurtig søgning på Google Trends viser også tydeligt en stigende efterspørgsel efter Influencer marketing og dets indflydelse på marketing og PR som vi kender det i dag.

 

<script type=”text/javascript” src=”https://ssl.gstatic.com/trends_nrtr/1308_RC02/embed_loader.js”></script> <script type=”text/javascript”> trends.embed.renderExploreWidget(“TIMESERIES”, {“comparisonItem”:[{“keyword”:”Influencer marketing”,”geo”:””,”time”:”2015-01-01 2018-02-01″}],”category”:0,”property”:””}, {“exploreQuery”:”date=2015-01-01%202018-02-01&q=Influencer%20marketing”,”guestPath”:”https://trends.google.dk:443/trends/embed/”}); </script>

Med en stigende kendskabsgrad er fænomenet efterhånden blevet accepteret hos målgruppen og afprøvet af mange forskellige typer virksomheder. Også flere indfluenter er stødt til, hvilket giver virksomheder mulighed for, at finde de(n) meste relevante Influencer(s) for branchen, produktet og budskabet.

 

En søgning ved hjælp af Meltwaters medieovervågningsværktøj viser, hvilke sociale medier, hvorpå der tales mest om Influencer Marketing. Instagram er en klar favorit, hvor over 50 % af al omtale om Influencer Marketing på danske sociale medier foregik i 2017. Det indikerer, at Instagram er en oplagt kanal til netop denne form for marketing. Derudover er Instagram også et oplagt medie til visuel indflydelse og showcasing af virksomhedens produkter.

 

 

Men udover en stor mængde omtale og hype, hvorfor bør du så benytte dig af Influencer marketing?

Udvid din horisont

I modsætning til traditionelle marketingredskaber kræver marketing gennem Influencers forskellige tilgange og strategier. Influencers leverer ikke nødvendigvis ensartede eller konsistente budskaber og de har hver især sin personlige fremgangsmåde, målgruppe og univers, som kan kræve forskelligt udformede budskaber.

De Influencers som er en del af et bureau har måske ligefrem meget nøje retningslinjer – andre har ikke. Det er vigtigt, at udvide virksomhedens horisont ved at være nysgerrig på den enkelte Influencers tilgang. Måske et miks af forskellige tilgange og mediekanaler kan skabe e bedste resultater for dig?

Populære og veletablerede Influencers har ofte en stor forståelse for, hvordan deres følgere til reagere på visse budskaber og content typer. De ved ofte, hvordan budskabet leveres mest effektivt og deres erfaring kan skabe nogle helt nye vinkler og tilgange til dit brand, hvad der virker, og hvad der ikke virker. Den bedste tilgang til at begynde at bruge Influencer marketing er derfor ofte at inddrage den pågældende Influencer i din strategi og planlægning – dog uden at gå på kompromis med virksomhedens identitet, mål og brandingguidelines.

Autentisk og troværdig marketing

En klar fordel ved Influencer marketing er den autentiske anbefaling kunderne får, i modsætning til når virksomheden selv promoverer sit produkt eller brand. Men i takt med at brugen af Influencers er blevet mere almindelig, er forbrugerne også blevet mere opmærksomme på forekomsten af disse sponsorerede budskaber. Derfor er det vigtigt, at virksomheder stræber efter at finde troværdige og autentiske personligheder til at promovere og være ambassadører for deres brand.

Ved at finde en Influencer, der matcher dit brand, dets værdier og egenskaber, har du også en større chance for at få kontinuerlig branding. En Influencer, hvis kommunikation, holdninger og budskaber er i overensstemmelse med de værdier som dit brand vil signalere, vil med stor sandsynlighed også oprigtigt kunne lide dit produkt og brand. Derfor er en god research af historisk content vigtigt. Hvis du finder et godt match til virksomhedens værdier kan denne branding gennem en ambassadør skabe en autencitet, der gennem traditionelle marketingmetoder er svær, hvis ikke umulig, at opnå i samme grad.

Skab en domino-effekt med Influencer marketing

For at opnå et autentisk udtryk i din virksomheds markedsføring er det vigtigt, at den pågældende Influencer har fleksibilitet og frihed til selv at tilpasse sit budskab og sin kommunikation til deres eget univers på de sociale medier. Det vil skabe en mere troværdig kommunikation. Det vil også skabe en større grad af engagement hos meningsdanneren – som hvis du er heldig, ender med at blive kunde, fortaler og selvudnævnt ambassadør for dit brand.

Ofte bliver andre indflydelsesrige personer også interesserede i at være ambassadører for bestemte brands og produkter, da markedsføring med Influencers kan skabe en såkaldt domino-effekt. Kontakten med den helt rigtige Influencer kan altså blive starten på en succesfuld marketingstrategi, der resulterer i et øget antal anbefalinger og word-of-mouth. Har du afgang til en Influencer database kan denne også hjælpe dig til at finde flere ensartede Influencers, som kan sprede dit budskab på tværs af målgrupper og geografisk lokation.

Benyt # og skab dit eget univers af Influencers

Ved at bruge de helt rigtige værktøjer på de sociale medier, kan du skabe et forum for dit brands Influencers. Et godt eksempel er med brugen af hashtags #, som er med til at muliggøre privatpersoners (kunders) deling af meninger om dit brand offentligt. Denne mulighed for interaktion kan skabe gode relationer mellem virksomheden og kunderne, der på den måde bliver frivillige Influencers. En positiv, organisk og autentisk deling af dit brand kan have en stor og positiv effekt på kendskabet til og opfattelsen af dit brand. De sociale medier kan skabe en potentielt langt større rækkevidde for din branding.

Hvorfor bør du benytte Influencer marketing?

Kort sagt kan en Influencer hjælpe din virksomhed på mange parametre, herunder:

  • Branding
  • Øget salg
  • Lære/inspirere forbrugerne om brug af din virksomheds produkter
  • Overdøve neutral omtale med positiv omtale og anbefalinger
  • Generering af salgsrelateret indhold
  • Eksempler på brugeroplevelse og værdifuld feedback
  • Promovere en lancering af et nyt produkt eller brand identitet
  • At nå en bestemt målgruppe som andre platforme ikke rammer
  • Give inspiration til nye tilgange/vinkler på dit brand og din markedsføring

Det helt rigtige værktøj

Ønsker du at arbejde strategisk med Influencer marketing kan et værktøj til netop dette være til stor gavn. En database med sociale influencers kan være med til at skabe overblik over, hvilke Influencers der er mest relevante for din branche, produkt og brand.

 

Meltwater Social Influencers tillader dig at søge efter Influencers baseret på en række kriterier og på den måde identificere både populære men også upcoming Influencers som dit brand bør arbejde med.

 

 

En platform kan hjælpe dig med at finde kontaktinformationer og håndtére relationen til disse. Skab synergi mellem flere Influencers og hvordan de sammen kan skabe en unik rækkevidde for dit brands budskab.

Meltwaters Social Influencer database tillader dig at udarbejde automatiske rapporter og track omtale fra valgte Influencers, real-time. Følg op på demografi og data på de Influencers du mener er mest relevante for dit brand.

 

 

Vil du se din branches top Influencers lige nu og her? Det vil vi selvfølgelig gerne hjælpe din virksomhed igang. Udfyld formularen herunder og bliv kontaktet af en konsulent for et uforpligtende tilbud. Lad os hjælpe dig med at få succes med Influencer Marketing!

Udfyld venligst: captcha

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.