Læs Mere

Forside / Læs Mere

INFLUENCER MARKETING

Influencer marketing ligger i feltet mellem product marketing, PR og social marketing – og så er det populært på både B2B- og B2C-markedet. Kort sagt går fænomenet ud på at skabe relation og samarbejde med indflydelsesrige personer med et stort netværk inden for en bestemt branche – deraf ordet ‘influencer’. Målet er at få iscenesat influencers, at markedsføre sig via disse betydningsfulde personer og så påvirke salget derigennem. Konceptet er altså baseret på, at virksomheden kommunikerer sit budskab via en stemme, som forbrugeren ser op til og stoler på med det formål at skabe et mersalg.
Definitionen på en “influencer” er bred og afhænger ofte af branchen: Indflydelsesrige personer spænder lige fra kendisser til bloggere. Det vigtigste er, at en influencer’s handling og ord giver magt til at flytte markedsandele og øge salget.

Hvorfor bruge influencers?

Medierne bugner med reklamer og annoncer – faktisk møder forbrugerne så mange annoncer i hverdagen, at de ikke længere husker hvad og hvem, der blev annonceret for. Desuden er forbrugernes tillid til reklamer og annoncer dalende – og tillid værende en afgørende faktor for marketing og PR, har virksomheder måtte ty til nye metoder for at opbygge tillid hos forbrugeren.Til gengæld har forbrugere stor tillid til rollemodeller og personer, de kan identificere sig med – og netop derfor er influencer marketing så effektivt. Når influencers kommunikerer på dine vegne og anbefaler dit produkt (og ofte er det nok, at din influencer blot anvender dit produkt), opfatter forbrugeren det som en kvalitetsstempel. Ved at gøre brug af influencer marketing kan du altså låne troværdighed af din influencer og derved gøre det nemmere at opbygge tillid hos din målgruppe. Styrket troværdighed og tillid er dog ikke den eneste fordel, du kan drage af influencer marketing. Fænomenet åbner for en lang række af muligheder, heriblandt en mere direkte og stærkere relation til din målgruppe, fordi dit indhold og budskab spredes på organisk vis.

Influencer Marketing et et hit

En hurtig søgning på Google Trends viser også tydeligt en stigende efterspørgsel efter Influencer marketing og dets indflydelse på marketing og PR som vi kender det i dag.

Hvordan virker influencer marketing?

Influencer marketing virker af den simple grund, at vi forbrugere efterligner hinanden. Vi imiterer andre, og når et flertal har samme adfærd, stræber vi ubevidst efter at gøre det samme. Teknisk forklaret, er hjernens “spejlneuroner” på spil. Det er ofte denne efterabe-effekt, der er på spil, når et produkt i løbet af kort tid opnår enorm popularitet og bliver trendy. Eksempler på dette er produkter som iPhonen og Converse All Star-skoene. Spørgsmålet er så, hvordan en trend starter, hvis alle blot imiterer hinanden? Den starter hos de betydningsfulde influencers.

Hvordan kommer jeg i gang?

Har influencer marketing-fænomenet vakt din interesse? Så kontakt os Hvis du ønsker at implementere influencer marketing i din markedsføringsstrategi, vi foretager en analyse af dit marked. F.eks. Hvem skriver om din branche? Hvem lytter dine kunder til? Det er vigtigt, at du identificerer influencers i dit marked og undersøger deres vinkel, stil og metode. Du skal sikre dig, at din influencer komplementerer dit brand – og vigtigst af alt, ikke samarbejder med din konkurrent. Undersøg, hvad de interesserer sig for lige nu – og skab så kontakt ud fra dette. Sidstnævnte er særligt vigtigt, hvis du vil give din influencer et tilbud, han ikke kan sige nej til. Det bedste samarbejde opstår, når begge parter kan drage fordele af det.

Udfyld venligst: captcha

Follow @ Instagram